Terug naar alle kunstenaars

Milian van Stokkum

Milian van Stokkum, geboren in 1963 te Boxmeer.

Milian van Stokkum (Boxmeer 1963) volgde haar kunstopleiding in Arnhem en Amsterdam. In 1989 studeerde zij af en sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar in Nijmegen. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is in bezit van gemeentes, verzamelaars en particulieren. Zij werkt ook in opdracht: olieverf portretten, objecten en schilderijen. Milian werkt zowel twee- als driedimensionaal. Het werk bevat een eigen symboliek en toont een intieme en verstilde wereld. Ervaringen, observaties en het onderbewuste zijn voor haar een onuitputtelijke bron.

Wat ik met mijn werk wil laten zien is een gelaagdheid in het leven. Bij de schilderijen doe ik dit door ze in dunne transparante lagen op te bouwen. Met kleuren die dicht bij elkaar liggen creëer ik kleursferen. Spelend met perspectief ontstaan de ruimtes waarin mensen, dieren en dingen bewegen. Het zijn werelden waarbij het niet éénduidig is wat je ziet.
Met de ruimtelijke werken kan ik me fysiek verhouden, eromheen lopen, ze aanraken, vastpakken. Ook hier wil ik uitdrukking geven aan ervaringen in het leven, de verbanden en diepere lagen. Er bestaat een wisselwerking tussen de beelden, ze vullen elkaar aan. Bij het bouwen maak ik gebruik van diverse materialen( hout, keramiek, textiel, ijzer, gips ), hierbij spelen de huid en de kleur van de materialen, de maat en de verhoudingen een grote rol.
"

Stel hier uw vraag of maak een afspraak met onze adviseur