Overzicht eerdere activiteiten Galerie 1400

Kunstliefhebbers in de beeldentuin, thuis bij het atelier van Galerie 1400

Kijkje in het atelier van Lincy Hoogveld

Altijd al benieuwd hoe de schilderijen van mij, Lincy Hoogveld, tot stand komen? Dan is nu opnieuw kans om een keer te komen kijken in mijn atelier. Omdat Galerie 1400 in verband met een verbouwing gesloten is, bent u van harte welkom in mijn atelier, mijn tuin vol beelden en mijn huis waar nog meer kunst te zien is. Er zijn werken te zien waar ik nog mee bezig ben, voorstudies, maar ook schilderijen die al af zijn. Mijn moeder Gerrie Hoogveld zal aan het werk zijn met haar bronzen beelden, om ook in dat proces wat inzicht te geven.

Om het een bijzonder tintje te geven, heb ik Dick van Altena gevraagd om deze dag te komen optreden terwijl u rondloopt en geniet van een hapje, drankje en natuurlijk de kunst. Een feestelijk geheel dus.

We hopen u te mogen ontvangen: zondag 24 maart van 13-17 uur. Geniet van kunst, een hapje, drankje én livemuziek door Dick van Altena.

Mis deze unieke inkijk niet en beleef een bijzondere middag, 'thuis' bij Galerie 1400.

Van harte welkom!
Lincy Hoogveld
Woerdestraat 18, Zetten
www.galerie1400.nl
info@galerie1400.nl

Veel liefhebbers vonden een kunstwerk van hun keuze.

Buitenkansjes 20&21 januari

Vanwege de aanstaande verbouwing van de galerie willen we de meest kwetsbare kunst en een aantal voorstudies tegen buitenkansprijzen verkopen. Soms heel aantrekkelijk, soms een leuke korting.
We zouden het erg fijn vinden als u komt kijken of er iets passends voor u bij zit, tijdens de buitenkansweekenden van 20&21 en 27&28 januari.

Allerlaatste weekend om Galerie 1400 te bezoeken zoals het nu is

In februari wordt er een omloop in Het Witte Kerkje gerealiseerd, zodat ook de mooiste plek van de galerie toegankelijk wordt: achter het orgel. Hier lopen de ramen door tot aan de vloer en staat u pal onder de indrukwekkende gewelven. In voorjaar loopt u hier zélf!
Om ruimte te creëren, zoeken we tijdelijk onderdak van een deel van onze kunstcollectie.....

Buitenkansjes
Vanwege de aanstaande verbouwing van de galerie willen we de meest kwetsbare kunst en een aantal voorstudies tegen buitenkansprijzen verkopen. Soms heel aantrekkelijk, soms een leuke korting.
We zouden het erg fijn vinden als u komt kijken of er iets passends voor u bij zit, tijdens het laatste buitenkansweekend van 27&28 januari, beide dagen tussen 13&17 uur. Er zijn ook weer enkele testdoeken afgewerkt die u kunt bekijken.

Weldra 'Oktober woonmaand': kom langs voor de nieuwe werken in warme kleuren

Nieuw werk in warme kleuren
Terwijl de herfst voorzichtig maar nadrukkelijk zijn intrede doet, de bladeren langzaam richting goud verkleuren, nodigen wij u van harte uit om de warmte en pracht van de nieuwste werken te ervaren. Oktober, de 'woonmaand', doet weldra zijn intrede. Hét perfecte moment om uw interieur te verrijken met kunst van een tijdloze schoonheid.
In de galerie zijn vele artistieke schatten te bewonderen. In de afgelopen tijd hebben diverse galeriehouders de betoverende creaties van Lincy Hoogveld omarmd.
De herfst is de periode de natuur verkleurt van groen naar geel- of goudkleurig, oranje-, rood- en bruintinten. De overheersende in de nieuwe werken zijn dan ook deze warme kleuren en goudtinten. 
Kom langs en laat u inspireren door de de gouden gloed van de penseelstreken en bewonder tevens het nieuwe werk in brons van Gerrie Hoogveld

Waaldijk verder open. Galerie ook vanaf de dijk bereikbaar!

Dijkwerkzaamheden bij Het Witte Kerkje afgerond

De dijk tussen Oosterhout en Herveld is vanaf nu open voor al het doorgaande verkeer. Het Witte Kerkje is weer bereikbaar vanaf de dijk! De dijk is fraai heringericht als een gastvrije dijk, met voldoende ruimte voor alle verkeer.
Bijzonder goed nieuws is de nieuwe trap vanaf de dijk die linea recta naar de ingang van Galerie 1400 loopt. Het voelt alsof de rode loper voor u is uitgelegd.
We kijken er naar uit u weer eens te zien in Het Witte Kerkje. Op zaterdag en zondag zijn we elk weekend geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Graag tot ziens,
Lincy

Galerie 1400 tweede kerstdag extra open

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, geen kans gezien heeft om te komen of bij wie er een kunstwerkje in het hoofd is blijven hangen, is er nog een kans om te komen op tweede kerstdag tussen 13-17 uur.

We kijken ernaar uit u te begroeten en samen te genieten van de betovering van Kerstmis.

Met een warme groet,
Lincy Hoogveld

P.S. en op zaterdag en zondag voor Kerstmis zijn we ook regulier geopend.

Twee kerstweekenden in Het Witte Kerkje

In de weekenden van 9 & 10 en 16 & 17 december, ontmoeten we u graag in onze sfeerrijke galerie. Data die echt in de agenda gezet moeten worden… Stap binnen en laat de magie van Kerstmis uw blik verwarmen. Onze galerie is deze dagen een klein kerstparadijs, compleet met passende livemuziek - door Sander en Desi. Dat alles terwijl u geniet van een glaasje glühwein en smaakvolle hapjes.

Klik hier voor een sneak preview, uit de nieuwsuitzending op RN7 (KPN-1388).

Traditiegetrouw hebben mijn dochters dit jaar leuke hebbedingetjes… Sofie schildert en ontwikkelt door met haar eigen werken.  Ook Isa is er dit jaar met schilderijen en natuurlijk met haar beschermengeltjes. Het zijn dotjes. ‘De meiden’ zijn te zien op de eerste verdieping. Jozelien van 'Groene Vingers' uit Andelst heeft de kerk een extra feestelijk tintje gegeven. Ze heeft voor elke bezoeker een aardigheidje. Verder stellen we een collectie glas- en kristalkunst ten toon. Stel u voor hoe uw kersttafel zal stralen met de met goud en platina versierde kristallen glazen?

Zelf heb ik nieuwe kunstwerken gecreëerd in warme, schitterende kleuren, waar de kleuren goud en brons koninklijk ‘regeren’. Ook heb ik beelden gecreëerd, in andere materialen, en diverse maten, elk met hun eigen verhaal. Ook deze nieuwe werken toon ik u graag.
Gerrie Hoogveld exposeert al jaren in Het Witte Kerkje, ook tijdens de komende kerstweekenden. Zij is persoonlijk aanwezig en brengt u graag in vervoering met haar vogels, abstracte kunst, en wat kleinere werken ook in andere materialen dan brons, uitgevoerd op monumentale wijze. Een lust voor het oog.

Wij ontvangen u met open armen tijdens de sfeervolle decemberweekenden. Laat u verbazen door de warme kleuren van alle kunst. Naast de wat grotere werken presenteren we ook een variëteit aan  'kleinkunst'. Kom genieten van een gezellig samenzijn.

Galerie 1400 extra open tijdens Pasen

Kunstliefhebbers welkom tijdens Pasen
Komend weekend is Galerie 1400 open op paaszaterdag en tweede paasdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op eerste paasdag zijn wij gesloten.

Binnen kunt u de nieuwste werken van Lincy Hoogveld zien. Laat u verrassen door de geheel nieuwe kleurtonen in de laatste werken. Met  soms wel meer dan tien lagen verf en textuur zijn de kenmerkende reliëfrijke schilderen opgebouwd tot unieke creaties.
Van de hand van Gerrie Hoogveld vindt u veel werk in brons. Met haar ervaring en expertise brengt zij de schoonheid van de natuur tot leven te brengen in haar creaties van vogels en bloemen. Daarnaast creëerde zij bijzondere schalen en vazen.

Bubbels bij binnenkomst
Tijdens de paasdagen heten wij u van harte welkom met een glaasje bubbels. Jozelien van Groene Vingers uit Andelst heeft de galerie weer op haar kenmerkende wijze van passende bloemrijke decoratie voorzien.

Terwijl u uw ogen de kost geeft, kunt u genieten van enkele hapjes in smaakvolle combinaties. Diverse zintuigen worden geprikkeld tijdens uw bezoek. Wellicht sluit u uw bezoek af met een extra glaasje bubbels om de aanschaf van een kunstwerk mee te vieren.

Met behulp van boeketjes bloemen bij weelderige en wonderlijke werken wordt u verrast door treffende overeenkomsten tussen 'boeket' en 'beeld'. Van het werk dat u het meest aanspreekt, mag u een bloem meenemen zodra u de galerie weer verlaat.

Kerstweekenden Galerie 1400 op tv!
Medio december hadden we twee drukbezochte kerstweekenden in de galerie. Regio-omroep Nijmegen (RN7) besteedde er zelfs in het nieuws aandacht aan. Klik hier voor een impressie, dan krijgt u een voorproefje van het komende weekend.

 

Kerstgevoel terug in Galerie 1400

Twee kerstweekenden in Het Witte Kerkje! https://youtu.be/fiwV1cDU5wA?t=287
Op zaterdag en zondag 10 en 11, en ook in het weekend van 17 en 18 december ontmoeten we u graag in onze sfeerrijke galerie. Binnen wacht u een warm en compleet kerstgevoel. We hebben er nu al zin in en zijn al volop bezig met de voorbereidingen. We hebben een reusachtige kerstboom en van alles om te bekijken. Recentelijk is onze kunstcollectie uitgebreid met werken in glas – bloemen, katten – en kleurrijke mini’s: uniek kunstwerkjes waarmee u interieur net even wat gezelliger kunt maken.

Het duo Messingh verzorgt live muziek. Vaak eigen, instrumentale nummers of covers van bijv. Leonard Cohen, Cheb Khaled of the Bee Gees. U bent snel in vervoering gebracht.

Ook ‘mijn meiden’ zijn er weer,  op de eerste verdieping. Isa met de beschermengeltjes en Sofie schildert en ontwikkelt door met haar eigen werken.
De kerk zelf krijgt een extra feestelijk tintje van Jozelien van ‘Groene Vingers’. Zij heeft voor iedere bezoeker een kleine verrassing.

Magda biedt dit jaar voor het eerst haar glas- en kristalkunst aan: prachtige kerstgeschenken. Hoe mooi is het om uw kersttafel prachtig in te dekken met haar met goud en platina bewerkte kristalglazen? Zelf ben ik met nieuwe werken in prachtige warme kleuren aan de slag gegaan, met goud en brons als hoofdtoon. Daarnaast zijn er landschappen uitgevoerd, nieuw werk dat we u graag presenteren. Traditiegetrouw exposeert Gerrie Hoogveld haar bronswerk. Niet alleen de alom bekende vogels op een tak, maar sinds kort ook prachtige bloemen in brons. Ook deze zijn te zien in dit weekend.

We ontvangen u graag tijdens een van deze decemberweekenden. Zoekt u nog een origineel kerstcadeautje? Kom langs en maak een keuze uit de grote diversiteit aan ‘kleinkunst’: een vogeltje van glas, een mini-schilderijtje, of een setje van twee gespiegelde schilderijtjes. Laten we er een gezellig samenzijn met elkaar van maken en elkaar fijne kerstdagen wensen.

Komt u ook naar een van de kerstweekenden? We zijn geopend van 13 tot 17 uur ’s middags.

Of kom in een van de reguliere weekenden langs.

Lincy Hoogveld
Galerie 1400/Witte kerkje Slijk-Ewijk
Dorpsstraat 70
Slijk-Ewijk

Dick van Altena speelt tijdens 'Proef de kunst' tijdens Pasen

Kunst, een kwestie van smaak.

Kunst . . . een kwestie van smaak
Zoals u van ons gewend bent, willen we met Pasen iets bijzonders doen. U kunt zich inschrijven voor een smaakvol bezoek aan onze Galerie 1400.
In een tijdslot van een uur heeft u de gelegenheid binnen en buiten Het Witte Kerkje kunst te beleven. Alles binnen de regels vanwege corona. U kunt zich kosteloos aanmelden voor een bezoek vanaf 11.00 uur. De laatste mogelijkheid is 16.00 uur.
Inschrijving is mogelijk voor paaszaterdag 3 april en eerste en tweede paasdag, 4 en 5 april. Let op: per tijdslot kunnen we maximaal vier à vijf personen ontvangen.
We kijken er naar uit u weer eens te zien in en rond Het Witte Kerkje.

Kerstweekend Galerie 1400 op TV (RN7 Nijmegen)

https://youtu.be/fiwV1cDU5wA?t=287

Expositie vernieuwd

Onlangs is de indeling van de ruimte veranderd, waardoor de kunstwerken beter tot hun recht komen. Uniek en bijzonder zijn de ronde schilderijen, indrukwekkend werken met een diameter van 120 of 150 centimeter met een fraai afgewerkte houten lijst. Nieuwsgierig naar de nieuwe werken en de nieuwe inrichting, kom dan vrijblijvend langs.
Sinds half april is er nieuw klein (foto)werk van Sylvia Bökkerink (Hengelo) te zien. Als fotografe en kunstenares was zij altijd op zoek naar sfeerbeelden die anders zijn. In het digitaal bewerken en vervreemden van foto’s vond ze 25 jaar geleden haar passie. Ze is meegegroeid met de digitale technieken en altijd op zoek naar vernieuwing. Inmiddels heeft zij een geheel eigen stijl ntwikkeld waarin ze zich sterk onderscheid van anderen. 

Verder vindt u er de kleurrijke handgeschilderde beeldjes van Jacqueline Schäfer. Grappig zijn de beelden 'Dikke Dames' van Gerdine Duijssens. Voor de liefhebbers van brons exposeren we nieuw werk van Gerrie Hoogveld, variërend van kleine vogelfiguurtjes tot bijzondere schalen.

Het Witte Kerkje

Gezellige en compacte kerstfair 7 en 8 december 2019

Kerst, kunst, klanken, kandelaars en nog veel meer
De traditionele kerstfair is dit jaar veel ruimer van opzet. Zowel binnen als buiten Het Witte Kerkje vindt u een diversiteit aan kunst, allemaal handgemaakt. Lincy Hoogveld heeft haar eigen galerie helemaal in kerstsfeer gebracht en is zelf beide dagen aanwezig. Binnen presenteert zij uiteraard haar eigen nieuwe werk, maar biedt tevens gelegenheid aan ander kunstenaars om hun eigen handgemaakte werken te presenteren.

De galerie zal u direct bij binnenkomst het huiselijke kerstgevoel geven. U wordt hartelijk verwelkomd met een feestelijk glaasje glühwein. Zowel binnen als buiten kunt u zich warmen bij haardvuur. Live muziek van John Verstegen uit Arnhem brengt u alvast in kerststemming.

Kerstfair grootser van opzet
Goudsmid Leontine van Huet is traditiegetrouw aanwezig met haar bijzondere handgemaakte sieraden.
Bij de bloemist kunt u terecht voor originele kerstdecoratie.
Chris de Geus presenteert zijn exclusieve handgemaakte tassen.
Verder is Caroline Milatz aanwezig met haar fraaie kandelaars

Nu ook kramen rondom Het Witte Kerkje
Buiten vindt u kramen met zeefdrukkunst van Caroline Cartigny, unieke prentenboeken van Margriet Monks.
Ingeborg Kaandorp, zoals ze zelf aangeeft 'creatief duizendpoot', verrast u zeker op het gebied van handlettering.
Leuke en praktische producten voor uw interieur vindt u bij by LEef: handgemaakte interieurproducten van kwalitatief rundsleer en 100% wolvilt.
Figuratief tot abstract kunstenaar Dorota Roszkowska is met doroART aanwezig met koester oesters. 
Trinette Körver presenteert haar unieke en handgemaakte glaskunst.
Bij Lisa en Marijn Vorst van Ikpakjein vindt u tal van bijzondere kaartjes, voor zomaar, of voor bijzondere gelegenheden.
Ore Design: brengt "keukengeluk" met ambachtelijke, handgemaakte keukenproducten.
Bij Annemiek van HeckeIn van Atelier 'de Gouden Vis' worden handgemaakte  sieraden van zilver gecombineerd  met edelstenen en parels.
Leuke cadeautjes voor onder de kerstboom.

Om de inwendige mens te versterken kunt u buiten terecht bij Salas Catering. Laat het u smaken.

Zelfs voor een kerstboom kunt u bij ons terecht. De enige producten die dit weekend geen kunst zijn overigens.

U bent deze dagen van harte welkom om samen met ons wat van de bijzondere kerstsfeer te komen proeven. Graag tot ziens!

TIP: Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld u aan voor de nieuwsbrief of lees de laatste nieuwsbrief.

 

Buitenkansjes! 15 en 16 november in Galerie 1400

Onlangs heeft Galerie 1400 meer dan dertig eigen werken uit de kunstuitleen teruggehaald.

Voordat ze opnieuw weggaan, staan half november alle werken uitgestald in onze galerie.

Mocht u al enige tijd met de gedachte rondlopen om een werk aan te schaffen, dan is dit de kans om kunst te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Lincy Hoogveld toont tevens diverse studiedoeken, waar regelmatig om gevraagd wordt.

We heten u van harte welkom in het weekend van 16 en 17 november. Klik hier voor een voorproefje.

Beide dagen tussen 13.00 uur – 17.00 uur. U wordt verwelkomd met een hapje en een drankje.

Galerie 1400 neemt deel aan Kunstraffinaderij 2019 Diversiteit aan (schilder)kunst tijdens Kunstraffinaderij 2019

Galerie 1400 deelnemer "Kunstraffinaderij 2019" in de monumentale Stevenskerk in Nijmegen

Ongeveer 70 kunstenaars uit de regio Nijmegen en het Duitse grensgebied presenteerden hun nieuwste werken. Ook Galerie 1400 was met de nieuwste werken aanwezig op dit multidisciplinair kunstspektakel.
Naast schilderkunst werd de bezoeker verrast met bijzondere kunstuitingen als klankperfomances, poëzie en theatrale popups. Het thema van deze editie is 'Buiten Beeld'. Kunstenaars geven een vrije interpretatie aan dit thema. 

Nachtwacht
Als extra was een geheel nieuwe versie gemaakt van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn: ‘Nijmegen Herstelt De Nachtwacht’ in de kerk. Vijfentwintig Nijmeegse kunstenaars hebben ieder een fragment op een nieuwe, kunstzinnige en eigentijdse manier tot leven heeft gebracht.

Dit was Kunstraffinaderij 2019.

Bron: https://kunstraffinaderij.nl/

Loenense buitenpolder flink in ontwikkeling

Zoals al in 2018 aangekondigd wordt er sinds het vroege voorjaar van 2019 hard gewerkt in de 'Loenensche Buitenpolder', het gebied langs de Waal, tussen Slijk-Ewijk en Herveld, pal naast (ten westen van) Het Witte Kerkje. Het gebied omvat ongeveer tachtig hectare en wordt hierdoor een heel stuk waterrijker. In november organiseerde Staatsbosbeheer een informatiebijeenkomst en excursie voor de omwonenden, inmiddels is de realisatie in volle gang.

Het hele project is bedoeld om de natuur een flink handje te helpen en om de waterkwaliteit van de Waal te verbeteren. Daarnaast zullen vissen de ruimte krijgen om in de oude rivierstrang te paaien en zullen naar verwachting enkele vogelsoorten in de vernieuwde polder komen broeden. Op termijn aangevuld met grazende koeien voor duurzaam natuurbeheer en lokaal te ontwikkelen recreatie zal dit stukje Waalgebied een totaal andere uitstraling krijgen. Voor de dagrecreant die houdt van wandelen zijn de eerste bruggen en sluizen (in vaktermen: 'kunstwerken') al geplaatst. De eerste wandelaars zijn al gezien op de nieuwe paden langs de Waal.

De eerste grote vogelsoorten zijn al gesignaleerd: aan het uiterste oostpunt van het te ontwikkelen gebied, dichtbij Galerie 1400, broedt (nu nog) een ooievaarskoppel. In de nieuwe waterplassen zijn regelmatig imposante zwanen te vinden.

Mocht u de snelle ontwikkeling van dit gebied een keer met eigen ogen willen zien, rijd dan eens over de Waaldijk vanaf Herveld naar Slijk-Ewijk. En aan het eind van de 'Loenensche Buitenpolder' vindt u aan uw linkerhand Galerie 1400 in het markante witte kerkje. Galeriehoudster Lincy Hoogveld haalde inspiratie uit alle nieuwe ontwikkeling en schilderde recentelijk een tweetal zwanen.

Galerie 1400 is elke zaterdag en zondag open tussen 13.00u en 17.00u. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Meer informatie? Kijk bij Staatsbosbheer.

Kunstfietsroute Overbetuwe

In juni 2019 is de kunstfietsroute Overbetuwe geopend. De route is een initiatief van onze gemeente om inwoners laagdrempelig te laten genieten van kunst. De westelijke route brengt u ook langs onze galerie in het karakteristieke witte kerkje van Slijk-Ewijk.
De route zelf is volledig gebaseerd op de fietsknooppunten er daarmee volledig bewegwijzerd. Niet alle kunst ligt evenwel pal aan de route. Daarom is er ook een brochure uitgebracht met beschrijving van alle te bezoeken kunst. Waar u een stukje moet omfietsen, is dat aangegeven in het boekje.

Het boekwerkje kunt u gratis downloaden van de website, maar is ook te verkrijgbaar aan de receptie van het gemeentehuis, in de bibliotheken Elst, Heteren en Zetten en bij de startpunten (Watergoed, startpunt westelijke route en Landerij de Park startpunt oostelijke route).

Mocht het op de westelijke route even wat minder weer zijn, of juist te heet, weet dan dat u zaterdag en zondag tussen 13.00u - 17.00u van harte welkom bent in onze galerie het witte kerkje. Hier is het altijd droog en 's zomers altijd koel. Ook buiten tussen enkele beelden onder de treurbeuken.

Na knooppunt 79 fietst u door de Loenensche Buitenpolder, die momenteel volop in ontwikkeling (zie onder) is. Als u na knooppunt 80 aan het einde van de Paulstraat rechtsaf de Dorpsstraat ingaat, vindt u Galerie 1400 in het witte kerkje aan uw rechterhand net voordat u de dijk op fietst op weg naar het Waterrad.

Bekijk de interactieve kaart op de website van de gemeente. Daar kunt u ook de pdf (15,7 Mb) downloaden.
De westelijke route is ongeveer 27 kilometer.

Boekpresentatie "Vlieg je met me mee?" (11 aug 2019)

Zondag 11 augustus, tussen 13.00 en 17.00 uur, presenteert Margriet Monks haar boek "Vlieg je met me mee?" Het is een uniek artistiek kinder- & prentenboek van zelfgemaakte schilderijen van (fantasie) vogels.

Op zondag heeft u een unieke kans om het kinderboek -met een knipoog naar volwassenen- te bekijken of te kopen, rechtstreeks bij de auteur die de hele middag in de galerie aanwezig is. Ook zijn er enkele originele schilderijen uit mijn boek te zien.

Bij aankoop van het boek ontvangt u een mooi presentje en natuurlijk signeert de auteur op verzoek. Met de aankoop van het boek steunt u ook Stichting Kuychi. De stichting leert Peruaanse kinderen Engels aan de hand van prentenboeken.

Over het boek:
-Kleurrijk: afbeeldingen van mijn geschilderde (fantasie) vogels
-Educatief: thema de twaal maanden en de seizoenen
-Speels: zoek op elke pagina het vogeltje Voor meer informatie kunt u kijken op www.margrietmonks.nl

Ewijkse Plaat in de Beuningse uiterwaarden Struinen langs het water tegenover Galerie 1400

Met IVN naar de Ewijkse Plaat

 

 

Natuurlijk ook interessant voor kunstliefhebbers: vaar op zondag 7 juli mee met een gids van IVN Rijnwaal. De gids brengt u met het pontje tegenover onze galerie naar de Beuningse uiterwaarden. In dit gebied van ca. vijf kilometer ligt de 'Ewijkse Plaat', het meest westelijke deel van ongeveer anderhalve kilometer lengte en een breedte van maximaal 400 meter.

Na aankomst aan de overkant volgt een struintocht over de Ewijkse Plaat. De Ewijkse Plaat bestaat uit een ruig gebied vol planten, graslandjes, struiken en bomen in een opschietend bos. De diversiteit wordt in stand gehouden door natuurlijke begrazing. Onder leiding van de gids wandelt u over mooi zandstrand, rulle rivierduinen en door onverwachte kuilen. Het water krijgt de ruimte door de drie extra watergeulen recentelijk aangelegd zijn. Ook blijkt het een eldorado voor allerlei vogels, vlinders en insecten. Vogels zoeken meestal de hoogte op en zijn te spotten in hoger gelegen struiken en bomen

Zorg voor stevig schoeisel, want sommige planten zijn stekelig en u loopt nu eens over los zand dan weer over en door kuilen, ribbels en dergelijke.

De struintocht begint om 13.00 uur bij het pontje. De wandeling is gratis, de kosten voor het pontje zijn voor eigen rekening, en een vrijwillige bijdrage aan het IVN is altijd welkom.

Na afloop bent u uiteraard van harte welkom in de galerie. Mocht het 7 juli ook nog heet zijn, weet dan dat het in ons kerkje altijd koel is en buiten onder de grote treurbeuken ook.

Graag tot ziens!

Voorstellingen Theater Over & Weer druk bezocht

Het Witte Kerkje was ook dit jaar een van de twee startlocaties. 'Flessenpost' was de titel van de zes voorstellingen van dit jaar, op de avonden van 13 t/m 19 juni. Jaarlijks speelt het voetveer speelt een hoofdrol.

De voorstellingen speelden zich namelijk op en rond het voetveer af.  
Het theater vormde voor menigeen een mooie aanleiding om ons karakteristieke kerkje en de galerie te bezoeken voor of na de voorstelling. Vooral na de voorstellingen bleek onze galerie een ware magneet. Vele tientallen bezoekers bleven tot laat in de avond gezellig napraten onder de twee enorme treurbeuken naast het kerkje. Het leverde sprookjesachtige beelden op.

Kijk voor meer impressies op onze Facebookbpagina.

Startlocatie uitvoeringen Over en Weer

Het Witte Kerkje is ook dit jaar een van de twee startlocaties, tijdens de uitvoeringen op de avonden van 13 t/m 19 juni. Het voetveer speelt een hoofdrol in onze voorstelling. 
Het theater vormt een mooie aanleiding om het karakteristieke kerkje en de galerie te bezoeken voor of na de voorstelling.
Degenen die startten en eindigden bij het witte kerkje bleven de afgelopen jaren op warme lenteavonden nog gezellige napraten. Bij volle maan in een bijzonder sfeervolle entourage.
 

'Gesprekje' van Gerrie Hoogveld

Galerie 1400 extra open met Pinksteren

Op Hemelvaartsdag waren we extra open. Vele kunstliefhebbers wisten ons te vinden. Het was gezellig druk, met gelukkig nog voldoende aandacht voor alle kunstliefhebbers.

Daarom hebben we besloten om ook met Pinksteren, zaterdag 8 juni zondag 9 juni en maandag 10 juni onze Galerie 1400 in Het Witte Kerkje open te stellen.
U bent van harte welkom op deze dagen, tussen 13.00u en 17.00u.

Er zijn zowel veel nieuwe schilderijen als nieuwe werken in brons te zien: diverse nieuwe bronzen vogels van Gerrie Hoogveld. Bijvoorbeeld 'Gesprekje'.
Veel van de nieuwe werken vindt u op deze website, maar we hebben nog niet alle werken kunnen plaatsen. Daarom is een bezoekje aan de galerie zeker de moeite waard. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief, bent u als eerste op de hoogte van de nieuwste werken.

Kom gerust langs voor een 'gesprekje' in onze galerie. U wordt ontvangen met een heerlijk glaasje bubbels, dat is voor ons een koud kunstje 😉.

Kerstfair op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018

Kerstgevoel in Het Witte Kerkje
Graag nodigen wij u uit om zaterdag 15 december en zondag 16 december een bezoek te brengen aan Galerie 1400 tijdens de jaarlijkse kerstfair. Vorig jaar hebben veel kunstliefhebbers de warme kerstsfeer gevoeld en daarom hebben wij dit jaar deze fair weer gepland.

Dit weekend is onze galerie helemaal in kerstsfeer, U wordt verwelkomd met een glaasje glühwein en diverse lekkernijen. Tijdens de fair klinkt er uiteraard kerstmuziek  en zal er op zondag diverse malen live muziek ten gehore worden gebracht door John Verstegen uit Arnhem.

Goudsmid Leontine van Huet heeft opnieuw haar medewerking toegezegd en zal met handgemaakte sieraden aanwezig zijn. Voor een leuke tas kunt u terecht bij Marina Maas met MARINAbags. Tevens exposeren we ‘vreemde vogels’ in keramiek van de Amsterdamse kunstenaar Jaqueline Schäfer.
Natuurlijk kunt u ook de huidige expositie bekijken. Wellicht vindt u nog een mooi cadeau voor onder de boom.

U bent deze dagen van harte welkom om samen met ons wat van de bijzondere kerstsfeer te komen proeven. Graag tot ziens!

TIP: Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief of lees de laatste nieuwsbrief.

Elisabeth Tuijnman Cultuurprijs 2018 voor Lincy Hoogveld

De Elisabeth Tuijnman Cultuurprijs is dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Plaats van handeling was Het Witte Kerkje in Slijk Ewijk, waar Galerie 1400 permanent exposeert. De uitreiking vond plaats tijdens een drukbezochte kunstbeurs voor galeriehouders. De prijs werd pas twee keer eerder uitgereikt, en wel aan Theater De KiK in Elst en aan Dick van Altena, een zanger, gitarist en songwriter uit de regio. 

Oud-burgemeester van de gemeente Overbetuwe Elisabeth Tuijnman kreeg de prijs van de raad van Overbetuwe bij haar afscheid in 2012. Deze prijs is bedoeld voor mensen of instellingen die zich bezighouden met kunst en cultuur in de breedste zin in de gemeente Overbetuwe. Het gaat om personen en instellingen die inspirerend zijn voor anderen, boven het maaiveld uitsteken en uitstijgen boven anderen. Het beeldje dat de prijs symboliseert, heet dan ook 'de Uitstijger'.

Tot haar eigen grote verrassing was Lincy Hoogveld, kunstenares en galeriehoudster, dit jaar de gelukkige ontvanger van de prijs.

Elisabeth Tuijnman: “Lincy ontvangt deze prijs omdat zij door haar werk en inzet anderen stimuleert en enthousiasmeert voor kunst en cultuur in Overbetuwe. Daarmee stijgt zij boven het maaiveld uit en vind ik het leuk om het beeldje 'de Uitstijger' aan haar te overhandigen.”

“Heel leuk en ook erg onverwacht dat ik nu zelf dit beeldje krijg,” zei reageerde Lincy Hoogveld. Het beeldje krijgt uiteraard een plaats in Galerie 1400.

 

‘Uitstijger’ (gestileerde steltloper)

Een vogel die de nek uitsteekt met zijn poten als voelsprieten om de samenleving aan te voelen en te verrijken.
Deze vogel gaat recht op zijn doel af, het heeft geen belemmeringen zoals een mens, kijkt niet op tegen alle obstakels. Het gaat van  A naar B overdwars. Het voelt zich vrij en heeft een ruimere blik, een helikopterview.

Als geheel is het een vogel die met de poten op de grond kan staan, maar tevens als ‘ie zich uitstrekt er ver bovenuit kan stijgen.

Met een vrucht als basis, die zijn tentakels als voelsprieten uitsteekt voor de verrijking van de samenleving.

En daarom symboliseert de prijs precies de waarde die de winnaar voor de gemeenschap heeft.

Alle kwaliteiten die nodig zijn om uit te blinken kun je terug vinden in deze ‘uitstijger'.

 

Kunstbeurs voor galeriehouders op 15 t/m 17 september

 

Van zaterdag 15 t/m maandag 17 september organiseerde Galerie 1400 een kunstbeurs voor galeriehouders in en rond Het Witte Kerkje. Diverse kunstenaars toonden er hun nieuwe collectie. Het was een beurs voor galeriehouders en kunsthandelaren, maar particulieren waren ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Op het terrein rond onze galerie stonden enkele tenten geplaatst om alle exposanten de ruimte te geven hun kunst te presenteren. Voor muzikale omlijsting werd gezorgd vanuit een heuse caravan, van waaruit op vinyl muziek gedraaid werd.
De presentatie van de kunstcollectie van Robert-Jan Egberts vond plaat, met nieuwe werken en limited editions van onder anderen:

  • Hans Jochem Bakker,
  • Jack Liemburg,
  • Ronald Chapeau,
  • Micha Baker,
  • Ivo Sneeuw,
  • Celina Dorrestein
  • Lincy Hoogveld.

Tijdens de kunstbeurs vond tevens de uitreiking van de Elisabeth Tuijnman Cultuurprijs plaats.

Cellist René Berman met Sonsbeekkwintet in concert 

Op zondag 9 september gaf René Berman met het Sonsbeekkwintet een concert.

Het Sonsbeekkwintet bestaat uit vijf strijkers, allen afkomstig uit Arnhem. Oorspronkelijk speelden zij in ensembles als het Concertgebouworkest, CelloOktet Amsterdam, Combattimento Consort of de Bayerische Staatsoper. Maar ze speelden ook solo en in andere gezelschappen. Hun publiek is internationaal: ze speelden inmiddels over de hele wereld.
De leden ontmoetten elkaar in het Gelders Orkest en besloten te gaan musiceren als Sonsbeekkwintet, een toepasselijke naam, aangezien ze allemaal woonachtig zijn rond het Sonsbeekpark in Arnhem.
Het Sonsbeekkwintet bestaat uit: Winnie Hanel en Arthur Ornée op viool, Bart Peters op altviool, en Mariette Freijzer en René Berman op cello.

Het spelen van het Schubertkwintet is een lang gekoesterde wens van het Sonsbeekkwintet.  De componist Franz Schubert leefde slechts kort: van 1797 tot 1828. In zijn korte leven creëerde hij een indrukwekkend oeuvre, waarom hij nog steeds gewaardeerd wordt. Schubert componeerde en schreef liederen, pianosonates, missen, symfonieën en kamermuziek. Zijn werken zijn ontegenzeggelijk herkenbaar. Dat geldt ook zeker voor het strijkkwintet. Dit 'monument' is vanaf het begin duidelijk van Schubert, alsof u zijn handtekening hoort, zo herkenbaar is zijn stijl in dit kwintet.
Het strijkkwintet was een van zijn laatste creaties. Hij schreef het enkele maanden voordat hij op 31-jarige leeftijd zou overlijden.
De bezetting van het strijkkwintet bestaat uit een kwartet strijkers en een extra cello. Kenners roemen deze bezetting als een van de beroemdste werken van de muzikale romantiek.

Cellist René Berman in zijn toelichting op het kwintet: "Schubert beschouwde het als zijn kunstenaarsplicht om in alle disciplines en kunsten thuis te zijn. Dat hij die kunsten niet allemaal kon beoefenen is omdat de muziek hem als het ware overkwam. Hij was er gewoon te druk mee. Dat is maar goed ook, want wat had hij kort te leven! Na 31 jaar op deze wereld kun je alleen constateren dat hij nog midden in zijn ontwikkeling zat; of, zoals zijn grafsteen vermeldde: 'Die Tonkunst begrub hier einen reichen Besitz, aber noch viel schönere Hoffnungen'."

Ga toch fietsen!

In de zomer vaart het voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart weer. Sinds half juni vaart het pontje H4-De Weerder dagelijks. Tot en met 31 augustus is de eerste afvaart om 10.00u vanaf Beuningen, en de laatste afvaart is om 17.30u vanaf Beuningen en om 17.45u vanaf Slijk-Ewijk.

Klik hier voor de uitgebreide informatie over dit pontje.

Galerie 1400 ligt bijna aan de veerstoep in Slijk-Ewijk, en is een mooie locatie om de fietstocht op zaterdag of zondag te onderbreken of juist te starten. Voor alle fietsers ligt er namelijk een route klaar van ongeveer 18 kilometer. De route begint én eindigt bij het witte kerkje. Het rondje gaat via het pontje en is gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk. Gezien de lengte van 'slechts' 18 kilometer is deze tocht ook prima te doen met kinderen.

Openingstijden Galerie 1400: elke zaterdag en zondag, van 13.00u tot 17.00u

Startlocatie Over & Weer

Op 14,15, 16 juni en daarna op 21,22, 23 juni 2018 was Het Witte Kerkje een van de twee startlocaties van Theater Over & Weer. In de uiterwaarden van Slijk-Ewijk en Beuningen werden vier prachtige theatervoorstellingen gespeeld. De uiterwaarden fungeerden als decor voor de voorstellingen, die overigens gebaseerd zijn op historische streekverhalen. Aan beide zijden van de Waal speelden ongeveer tachtig spelers, zangers en muzikanten, allemaal woonachtig in deze streek. Het publiek wandelde van scène naar scène, met als aangename onderbreking het pontje tussen Slijk-Ewijk en Beuningen.
De voorstellingen waren volledig uitverkocht. Maar liefst 1400 theaterliefhebbers woonden de voorstellingen bij. Degenen die startten en eindigden bij Het Witte Kerkje bleven op de warme zomeravonden nog gezellige napraten in en rond de galerie.

Bron foto: Facebook Theater Over & Weer

Galerie 1400 met Pinksteren zaterdag, zondag en maandag geopend

Het is bijna Pinksteren en de weersvooruitzichten zijn goed. Het wordt lekker zonnig weer. Prima om erop uit te trekken.
Onze Galerie is met Pinksteren open, zaterdag en eerste en tweede pinksterdag van 13:00u tot 17:00u.
U bent van harte welkom om de kunst te bekijken en wat te drinken.
Het pontje is weer in de vaart en een bezoekje aan onze Galerie 1400 is een aangename onderbreking van uw fiets- of wandeltocht.

Galerie 1400 eerste paasdag geopend

Het heeft even geduurd, maar de lente is nu echt in aantocht. We hebben de zitjes rondom het witte kerkje weer neergezet.
Het weer tijdens de paasdagen is nog koud en nat, maar geen nood: onze galerie is tweede paasdag geopend.
Dus als u er even tussenuit wil met Pasen, dan bent u tweede paasdag van harte welkom. De galerie is geopend tussen 13.00u en 17.00u. (eerste paasdag gesloten)
De koffie en thee staan klaar!

23 februari Volkoren Tour 2018 te gast in Galerie 1400

De Volkoren Tour 2018 deed op vrijdag 23 februari Slijk-Ewijk aan voor een intiem concert. ‘Volkoren’ is een Nederlands muzieklabel dat sinds 2003 bestaat en het vijftienjarig bestaan vierde met een tour.

De Zweed David Åhlén en de Fransman Charles Henri Maulini traden op in Het Witte Kerkje in het derde concert uit een reeks van vijf. Dat het concert een succes was, bleek wel uit het grote aantal aanwezigen uit de wijde omtrek.

Beide artiesten treden nooit op voor een enorm publiek, maar trekken juist telkens een klein maar buitengewoon geïnteresseerd publiek. Velen laten zich meevoeren door hun muziek. De teksten van David Åhlén, geïnspireerd door een in 1929 overleden Zweedse dichter, spreken menigeen aan.
Na afloop namen de artiesten ruim de tijd om in gesprek te gaan met diverse bezoekers.

David Åhlén

De Zweedse singer-songwriter David Åhlén (1976) groeide op als zoon van een priester. Kenmerkend zijn zijn hoge en broze stem. De muzikale begeleiding is vaak minimaal, bijvoorbeeld slechts een tokkelende gitaar. Altijd blijven de instrumenten op de achtergrond, hooguit worden viool of contrabas ingezet om zijn stem te versterken.
Na jarenlang gezongen te hebben in een folk rock band, is hij verder gegaan als solo-artiest.

Zijn nummers zijn allemaal geïnspireerd door het christelijke geloof. Zijn nieuwste cd bevat ook uitsluitend christelijke nummers, maar zijn verrassend toegankelijk. Ook luisteraars die niets met geloof hebben worden moeiteloos meegevoerd in alle puurheid die zowel zijn teksten als zijn muziek bieden. Luisteraars prijzen zijn muziek om de rustgevende of zelfs hypnotiserende werking, zonder ook maar een moment saai te worden. Uiteraard bracht David Åhlén de gelijknamige titelsong van zijn nieuwste cd  'Hidden Light' ten gehore.

Op 16 februari besteedde het Nederlands Dagblad in een groot interview aandacht aan deze Zweedse singer-song-writer.

Charles Henri Maulini

Charles Henri Maulini werd geboren en getogen in het levendige Nice. Hij maakte aanvankelijk veel muziek met zijn broer. In hun jeugd toerden ze door Europa met de indie rockband ‘A Red Season Shade’. Door deze band kwam Maulini in contact met Volkoren. Onlangs sloot hij zich aan bij dit label. Want na afronding van zijn studie aan het conservatorium vond hij het tijd voor eigen werk. Hij brak met zijn verleden als concertorganist en -pianist. Hij verbreedde zich naar onder andere klassiek, elektronica en rock. De pianopartijen zijn altijd melodieus, soms minimalistisch.

Tijdens de opnames voor zijn album ‘Peaks’ vond in Parijs de aanslag in de Bataclan plaats. Deze en de direct erop volgende aanslagen spoorde Maulini aan zijn album af te ronden.
Charles liet en laat zich inspireren door hedendaagse minimalisten. Met zijn debuutalbum ‘Peaks’ geeft hij te kennen dat haat nooit een antwoord kan zijn. Maulini biedt met zijn muziek juist hoop.
Zijn muziek kenmerkt zich door subtiliteit en details, nu eens een eenvoudige melodie op piano, dan weer sloom nostalgisch met een vleugje Orient.

Kerstgevoel en glühwein

zaterdag 16 en zondag 17 december 13.00 - 17.00 uur
www.galerie1400.nl

Kerstgevoel en glühwein

Graag nodigen wij u uit om zaterdag 16 december en zondag 17 december een bezoek te brengen aan Galerie 1400 om de kerstfair met betaalbare kunst te bezoeken. Vorig jaar hebben veel kunstliefhebbers de kerstsfeer geproefd, daarom hebben wij dit jaar deze fair verder uitgebreid.

 
Dit weekend is helemaal in kerstsfeer, met mooie muziek door John Verstegen (17 december), en u wordt verwelkomd met een glaasje glühwein, en diverse lekkernijen.


Op de kerstfair treft u onder andere beelden van Gertruud Hartog, Jaqueline Schäfer, Peter Diem en Ad Verstijnen. Daarnaast presenteren wij keramiek van Joke Visser en handgemaakte sieraden van goudsmid Leontine van Huet.  
Natuurlijk kunt u ook de huidige expositie bekijken.

Wellicht vindt u nog een mooi cadeau voor onder de boom.
Graag nodigen wij u uit om samen met ons wat van de bijzondere kerstsfeer te komen proeven. 


 

Gezellige drukte tijdens de kerstfair betaalbare kunst

7 oktober 20.00 uur: De Andersons - Hier Dooft Niets

De Andersons - Hier Dooft Niets

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering mét als bijzondere gast schrijver en dichter Jaap Robben

Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling 'Stockholm Sneeuwt' en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme.

Nu brengt dit sprankelende kleinkunstgezelschap een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over verwondering. Met liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid en gooien ze de luiken open. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit de regio uit die zijn of haar verwondering zal delen met De Andersons en het publiek. Deze avond is dat schrijver, dichter en theatermaker Jaap Robben.

Jaap wilde vroeger archeoloog of Afrikaan worden. Hij werd uiteindelijk toch maar schrijver en zelfs nog even Stadsdichter van Nijmegen. Sinds 2000 schrijft hij gedichten en korte verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn debuutroman Birk werd bekroond met de Nederlandse Boekhandels Prijs, de ANV Debutantenprijs 2015 én de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe roman. Jaap zal als onderdeel van dit theaterconcert op eigen wijze vertellen, dichten en voorlezen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xoKS_RCu_s4

De pers over De Andersons:
"Wonderschone liedjes"
"Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie."
"Een warme en overdonderende gebeurtenis"

 

Kijk voor meer informatie op: www.deandersons.nl

Kaartjes €15,-/ reserveren via info@galerie1400.nl

 

 

 

 

 

Galerie 1400 met Hemelvaart en Pinksteren geopend


Het voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart weer. En dat betekent dat het fietsseizoen is aangebroken! Voor Galerie 1400, dat bijna aan de veerstoep ligt, een goede reden om op de aankomende feestdagen open te gaan en bezoekers op deze dagen een drankje van het huis aan te bieden.

Voor alle fietsers ligt er op Hemelvaart en beide Pinksterdagen bovendien een route klaar van ongeveer 18 kilometer die begint én eindigt bij het witte kerkje. Het “rondje om de kerk in 18 kilometer’ maakt gebruik van de fietsknooppunten én uiteraard van het pontje voor de deur. Ook prima te doen met kinderen!

Wandelaars en fietsers zijn op 22 mei (Hemelvaartsdag) en 4 en 5 juni (Pinksteren) tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom om als start van een dagtocht een feestelijk drankje te komen drinken in de tuin én om even binnen te kijken naar de vernieuwde tentoonstelling van Lincy Hoogveld. De kerk is an sich al een bezoekje waard, maar zeker als je op zoek bent naar een onderscheidend, expressief kunstwerk waarmee elke ruimte tot leven komt. Het witte kerkje is tevens startpunt van Theater Over & Weer, dat van 15-17 en 22-24 met muziek, dans en spel een theatervoorstelling speelt aan de oevers van de Waal.

Openingstijden
Elke zaterdag en zondag, van 11-17 uur
Extra open: Hemelvaartsdag (22 mei), beide Pinksterdagen (4/5 juni) en tijdens speeldagen van Theater Over & Weer (15-17 en 22-24 juni)

 

Galerie 1400, een veelzijdige ontmoetingsplaats


Galerie 1400 is gevestigd in het witte kerkje van Slijk-Ewijk en sinds enkele jaren eigendom van kunstenares Lincy Hoogveld. De permanente tentoonstelling van haar eigen kunst en die van enkele vaste kunstenaars, wordt aangevuld met steeds wisselende exposities van andere kunstenaars. Deze worden vaak feestelijk geopend met een 'vernissage', waarbij de ingebrachte kunst en de makers in de schijnwerpers worden gezet. Naast kunstmanifestaties vinden er ook andere activiteiten plaats in het 1400 jaar oude kerkje. Onze agenda vindt u hieronder. U bent van harte welkom!

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze activiteiten en evenementen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 
(Klik hier voor de laatste).

Lincy Hoogveld: “Iedereen die hier binnenwandelt wordt verrast. Wordt stil door de schoonheid en de rust die het kerkje uitademt. Van oudsher is het een plek waar belangrijke momenten van het leven werden gevierd. En hoewel het die functie nog steeds heeft, het kerkje kan worden gehuurd voor trouw- en rouwdiensten, is het mijn doel om er meer een ontmoetingsplek van te maken. Een plek waar mensen graag samenkomen en waar kunst en cultuur samensmelten. Jazzmiddagen, kleine concerten, lezingen….  Kleinschaligheid staat daarbij voorop, dat geeft dit kerkje zijn charme.”

17 april: Blues & High Tea in de Galerie (Tweede Paasdag)


Het is lente. De natuur ontwaakt en ook onze galerie komt weer tot leven! Op 17 april, Tweede Paasdag, openen wij ons kunstseizoen met Blues & High Tea in de Galerie. Voor € 17,50 p.p. kunt u van 14 tot 17 uur in onze kerktuin genieten van onbeperkt thee (+ koffie:-)), een glaasje bubbels én een etagère vol zoete en hartige home-made lekkernijen. Ook is er live muziek van Bogman and the Delta Girls. Hun repertoire bestaat uit een mix van folk, bluegrass, country en gospel.

Inschrijven
Zin in een relaxte loungemiddag in onze tuin?* Reserveer dan gauw een plekje via dit aanmeldlinkje en vermeld met hoeveel personen u wilt komen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Om 15.00 uur gaan we paaseieren zoeken!

* De middag gaat altijd door: bij (te) koud of regenachtig weer, verplaatsen we het programma naar binnen! Warme kleding aanbevolen.

Coming soon: Vernissage


We zijn volop bezig met onze nieuwe expositie. We houden nog even geheim wie deze zal gaan verzorgen. Wel kunnen we vast verklappen dat er een vernissage bij zal zijn, op een manier die u van ons gewend bent: met live muziek, een hapje en een drankje. De datum en het programma maken we binnenkort bekend. Hou onze agenda in de gaten!

15-17 juni en 22-24 juni: Theater Over & Weer - Aan de oever, in het zand


Galerie 1400 / het witte kerkje is startlocatie voor de nieuwe voorstelling Aan de oever, in het zand van Theater Over & Weer. Op zes lange zomeravonden in het jaar, rond midzomernacht, vormt Theater Over & Weer het buitengebied tussen Slijk-Ewijk en Beuningen om tot een theaterzone met toneel, muziek en kleur. Het publiek reist van scène naar scène en steekt onderweg de Waal over met het voetveer.

Speeldata: 15,16 en 17 juni en 22,23 en 24 juni van 19.00 tot circa 22.00 uur. Bij het bestellen van een kaartje (à 12,50 euro) moet een startlocatie worden gekozen: Slijk-Ewijk (witte kerkje) of Beuningen (Dijkmagazijn). Meer informatie en tickets op www.theateroverenweer.nl.

December 2017: Kerstgevoel & Glühwein


Op de donkerste dagen van het jaar, rond de kerstdagen, organiseert Galerie 1400 een sfeervol kerstevent. Met een glaasje glühwein, nieuw werk van Lincy Hoogveld én een nu nog onbekende gastkunstenaar, kom je helemaal in kerststemming....Meer info volgt!