Overzicht eerdere activiteiten Galerie1400

Kerstgevoel en glühwein

zaterdag 16 en zondag 17 december 13.00 - 17.00 uur
www.galerie1400.nl

Kerstgevoel en glühwein

Graag nodigen wij u uit om zaterdag 16 december en zondag 17 december een bezoek te brengen aan Galerie 1400 om de kerstfair met betaalbare kunst te bezoeken. Vorig jaar hebben veel kunstliefhebbers de kerstsfeer geproefd, daarom hebben wij dit jaar deze fair verder uitgebreid.

 
Dit weekend is helemaal in kerstsfeer, met mooie muziek door John Verstegen (17 december), en u wordt verwelkomd met een glaasje glühwein, en diverse lekkernijen.


Op de kerstfair treft u onder andere beelden van Gertruud Hartog, Jaqueline Schäfer, Peter Diem en Ad Verstijnen. Daarnaast presenteren wij keramiek van Joke Visser en handgemaakte sieraden van goudsmid Leontine van Huet.  
Natuurlijk kunt u ook de huidige expositie bekijken.

Wellicht vindt u nog een mooi cadeau voor onder de boom.
Graag nodigen wij u uit om samen met ons wat van de bijzondere kerstsfeer te komen proeven. 


 

Gezellige drukte tijdens de kerstfair betaalbare kunst

7 oktober 20.00 uur: De Andersons - Hier Dooft Niets

De Andersons - Hier Dooft Niets

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering mét als bijzondere gast schrijver en dichter Jaap Robben

Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling 'Stockholm Sneeuwt' en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme.

Nu brengt dit sprankelende kleinkunstgezelschap een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over verwondering. Met liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid en gooien ze de luiken open. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit de regio uit die zijn of haar verwondering zal delen met De Andersons en het publiek. Deze avond is dat schrijver, dichter en theatermaker Jaap Robben.

Jaap wilde vroeger archeoloog of Afrikaan worden. Hij werd uiteindelijk toch maar schrijver en zelfs nog even Stadsdichter van Nijmegen. Sinds 2000 schrijft hij gedichten en korte verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn debuutroman Birk werd bekroond met de Nederlandse Boekhandels Prijs, de ANV Debutantenprijs 2015 én de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe roman. Jaap zal als onderdeel van dit theaterconcert op eigen wijze vertellen, dichten en voorlezen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xoKS_RCu_s4

De pers over De Andersons:
"Wonderschone liedjes"
"Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie."
"Een warme en overdonderende gebeurtenis"

 

Kijk voor meer informatie op: www.deandersons.nl

Kaartjes €15,-/ reserveren via info@galerie1400.nl

 

 

 

 

 

Galerie 1400 met Hemelvaart en Pinksteren geopend


Het voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart weer. En dat betekent dat het fietsseizoen is aangebroken! Voor Galerie 1400, dat bijna aan de veerstoep ligt, een goede reden om op de aankomende feestdagen open te gaan en bezoekers op deze dagen een drankje van het huis aan te bieden.

Voor alle fietsers ligt er op Hemelvaart en beide Pinksterdagen bovendien een route klaar van ongeveer 18 kilometer die begint én eindigt bij het witte kerkje. Het “rondje om de kerk in 18 kilometer’ maakt gebruik van de fietsknooppunten én uiteraard van het pontje voor de deur. Ook prima te doen met kinderen!

Wandelaars en fietsers zijn op 22 mei (Hemelvaartsdag) en 4 en 5 juni (Pinksteren) tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom om als start van een dagtocht een feestelijk drankje te komen drinken in de tuin én om even binnen te kijken naar de vernieuwde tentoonstelling van Lincy Hoogveld. De kerk is an sich al een bezoekje waard, maar zeker als je op zoek bent naar een onderscheidend, expressief kunstwerk waarmee elke ruimte tot leven komt. Het witte kerkje is tevens startpunt van Theater Over & Weer, dat van 15-17 en 22-24 met muziek, dans en spel een theatervoorstelling speelt aan de oevers van de Waal.

Openingstijden
Elke zaterdag en zondag, van 11-17 uur
Extra open: Hemelvaartsdag (22 mei), beide Pinksterdagen (4/5 juni) en tijdens speeldagen van Theater Over & Weer (15-17 en 22-24 juni)

 

Galerie 1400, een veelzijdige ontmoetingsplaats


Galerie 1400 is gevestigd in het witte kerkje van Slijk-Ewijk en sinds enkele jaren eigendom van kunstenares Lincy Hoogveld. De permanente tentoonstelling van haar eigen kunst en die van enkele vaste kunstenaars, wordt aangevuld met steeds wisselende exposities van andere kunstenaars. Deze worden vaak feestelijk geopend met een 'vernissage', waarbij de ingebrachte kunst en de makers in de schijnwerpers worden gezet. Naast kunstmanifestaties vinden er ook andere activiteiten plaats in het 1400 jaar oude kerkje. Onze agenda vindt u hieronder. U bent van harte welkom!

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze activiteiten en evenementen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. 
(Klik hier voor de laatste).

Lincy Hoogveld: “Iedereen die hier binnenwandelt wordt verrast. Wordt stil door de schoonheid en de rust die het kerkje uitademt. Van oudsher is het een plek waar belangrijke momenten van het leven werden gevierd. En hoewel het die functie nog steeds heeft, het kerkje kan worden gehuurd voor trouw- en rouwdiensten, is het mijn doel om er meer een ontmoetingsplek van te maken. Een plek waar mensen graag samenkomen en waar kunst en cultuur samensmelten. Jazzmiddagen, kleine concerten, lezingen….  Kleinschaligheid staat daarbij voorop, dat geeft dit kerkje zijn charme.”

17 april: Blues & High Tea in de Galerie (Tweede Paasdag)


Het is lente. De natuur ontwaakt en ook onze galerie komt weer tot leven! Op 17 april, Tweede Paasdag, openen wij ons kunstseizoen met Blues & High Tea in de Galerie. Voor € 17,50 p.p. kunt u van 14 tot 17 uur in onze kerktuin genieten van onbeperkt thee (+ koffie:-)), een glaasje bubbels én een etagère vol zoete en hartige home-made lekkernijen. Ook is er live muziek van Bogman and the Delta Girls. Hun repertoire bestaat uit een mix van folk, bluegrass, country en gospel.

Inschrijven
Zin in een relaxte loungemiddag in onze tuin?* Reserveer dan gauw een plekje via dit aanmeldlinkje en vermeld met hoeveel personen u wilt komen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Om 15.00 uur gaan we paaseieren zoeken!

* De middag gaat altijd door: bij (te) koud of regenachtig weer, verplaatsen we het programma naar binnen! Warme kleding aanbevolen.

Coming soon: Vernissage


We zijn volop bezig met onze nieuwe expositie. We houden nog even geheim wie deze zal gaan verzorgen. Wel kunnen we vast verklappen dat er een vernissage bij zal zijn, op een manier die u van ons gewend bent: met live muziek, een hapje en een drankje. De datum en het programma maken we binnenkort bekend. Hou onze agenda in de gaten!

15-17 juni en 22-24 juni: Theater Over & Weer - Aan de oever, in het zand


Galerie 1400 / het witte kerkje is startlocatie voor de nieuwe voorstelling Aan de oever, in het zand van Theater Over & Weer. Op zes lange zomeravonden in het jaar, rond midzomernacht, vormt Theater Over & Weer het buitengebied tussen Slijk-Ewijk en Beuningen om tot een theaterzone met toneel, muziek en kleur. Het publiek reist van scène naar scène en steekt onderweg de Waal over met het voetveer.

Speeldata: 15,16 en 17 juni en 22,23 en 24 juni van 19.00 tot circa 22.00 uur. Bij het bestellen van een kaartje (à 12,50 euro) moet een startlocatie worden gekozen: Slijk-Ewijk (witte kerkje) of Beuningen (Dijkmagazijn). Meer informatie en tickets op www.theateroverenweer.nl.

December 2017: Kerstgevoel & Glühwein


Op de donkerste dagen van het jaar, rond de kerstdagen, organiseert Galerie 1400 een sfeervol kerstevent. Met een glaasje glühwein, nieuw werk van Lincy Hoogveld én een nu nog onbekende gastkunstenaar, kom je helemaal in kerststemming....Meer info volgt!