23 februari Volkoren Tour 2018 te gast in Galerie 1400

De Volkoren Tour 2018 doet op vrijdag 23 februari Slijk-Ewijk aan voor een intiem concert. ‘Volkoren’ is een Nederlands muzieklabel dat sinds 2003 bestaat en het vijftienjarig bestaan viert met een tour.

De Zweed David Åhlén en de Fransman Charles Henri Maulini treden op in Het Witte Kerkje in het derde concert uit een reeks van vijf. 

Het concert begint om 20:00 uur. Galerie 1400 is geopend vanaf 19:30 uur, koffie en thee staan klaar. Graag tot ziens bij dit bijzondere concert. Aanmelden kan via deze link die zich opent in een nieuw tabblad.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Galerie 1400 en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

​​​​​​​David Åhlén en Charles Henri Maulini

De Zweedse singer-songwriter David Åhlén (1976) groeide op als zoon van een priester. Kenmerkend zijn zijn hoge en broze stem. De muzikale begeleiding is vaak minimaal, bijvoorbeeld slechts een tokkelende gitaar. Altijd blijven de instrumenten op de achtergrond, hooguit worden viool of contrabas ingezet om zijn stem te versterken.
Na jarenlang gezongen te hebben in een folk rock band, is hij verder gegaan als solo-artiest.

Zijn nummers zijn allemaal geïnspireerd door het christelijke geloof. Zijn nieuwste cd bevat ook uitsluitend christelijke nummers, maar zijn verrassend toegankelijk. Ook luisteraars die niets met geloof hebben worden moeiteloos meegevoerd in alle puurheid die zowel zijn teksten als zijn muziek bieden. Luisteraars prijzen zijn muziek om de rustgevende of zelfs hypnotiserende werking, zonder ook maar een moment saai te worden.

Charles Henri Maulini werd geboren en getogen in het levendige Nice. Hij maakte aanvankelijk veel muziek met zijn broer. In hun jeugd toerden ze door Europa met de indie rockband ‘A Red Season Shade’. Door deze band kwam Maulini in contact met Volkoren. Onlangs sloot hij zich aan bij dit label. Want na afronding van zijn studie aan het conservatorium vond hij het tijd voor eigen werk. Hij brak met zijn verleden als concertorganist en -pianist. Hij verbreedde zich naar onder andere klassiek, elektronica en rock. De pianopartijen zijn altijd melodieus, soms minimalistisch.

Tijdens de opnames voor zijn album ‘Peaks’ vond in Parijs de aanslag in de Bataclan plaats. Deze en de direct erop volgende aanslagen spoorde Maulini aan zijn album af te ronden.
Charles liet en laat zich inspireren door hedendaagse minimalisten. Met zijn debuutalbum ‘Peaks’ geeft hij te kennen dat haat nooit een antwoord kan zijn. Maulini biedt met zijn muziek juist hoop.
Zijn muziek kenmerkt zich door subtiliteit en details, nu eens een eenvoudige melodie op piano, dan weer sloom nostalgisch met een vleugje Orient.

Concert bijwonen
Voor € 10,00 p.p. kunt u vanaf 20:00 uur in onze galerie genieten van dit unieke concert met de Zweedse singer-songwriter David Åhlén en de Fransman Charles Henri Maulini. 
Galerie 1400 is vanaf 19:30 uur open.

Inschrijven
Reserveer via deze link.

Eerdere activiteiten / exposities

Klik hier voor een overzicht van eerdere activiteiten en exposities.