Galerie gesloten vanwege bruiloft

Vanwege een bruiloftsfeest is Galerie 1400 de komende periode gesloten op zaterdag 18 augustus

In dit weekend zijn we wel op zondag open, tussen 13.00u en 17.00u.

 

Cellist René Bermans met Sonsbeekkwintet in concert

Op zondag 9 september geeft René Berman met het Sonsbeekkwintet een concert om 11.00u.

Het Sonsbeekkwintet bestaat uit vijf strijkers, allen afkomstig uit Arnhem. Oorspronkelijk speelden zij in ensembles als het Concertgebouworkest, CelloOktet Amsterdam, Combattimento Consort of de Bayerische Staatsoper. Maar ze speelden ook solo en in andere gezelschappen. Hun publiek is internationaal: ze speelden inmiddels over de hele wereld.
De leden ontmoetten elkaar in het Gelders Orkest en besloten te gaan musiceren als Sonsbeekkwintet, een toepasselijke naam, aangezien ze allemaal woonachtig zijn rond het Sonsbeekpark in Arnhem.
Het Sonsbeekkwintet bestaat uit: Winnie Hanel en Arthur Ornée op viool, Bart Peters op altviool, en Mariette Freijzer en René Berman op cello.

Het spelen van het Schubertkwintet is een lang gekoesterde wens van het Sonsbeekkwintet.  De componist Franz Schubert leefde slechts kort: van 1797 tot 1828. In zijn korte leven creëerde hij een indrukwekkend oeuvre, waarom hij nog steeds gewaardeerd wordt. Schubert componeerde en schreef liederen, pianosonates, missen, symfonieën en kamermuziek. Zijn werken zijn ontegenzeggelijk herkenbaar. Dat geldt ook zeker voor het strijkkwintet. Dit 'monument' is vanaf het begin duidelijk van Schubert, alsof u zijn handtekening hoort, zo herkenbaar is zijn stijl in dit kwintet.
Het strijkkwintet was een van zijn laatste creaties. Hij schreef het enkele maanden voordat hij op 31-jarige leeftijd zou overlijden.
De bezetting van het strijkkwintet bestaat uit een kwartet strijkers en een extra cello. Kenners roemen deze bezetting als een van de beroemdste werken van de muzikale romantiek.

Cellist René Berman in zijn toelichting op het kwintet: "Schubert beschouwde het als zijn kunstenaarsplicht om in alle disciplines en kunsten thuis te zijn. Dat hij die kunsten niet allemaal kon beoefenen is omdat de muziek hem als het ware overkwam. Hij was er gewoon te druk mee. Dat is maar goed ook, want wat had hij kort te leven! Na 31 jaar op deze wereld kun je alleen constateren dat hij nog midden in zijn ontwikkeling zat; of, zoals zijn grafsteen vermeldde: 'Die Tonkunst begrub hier einen reichen Besitz, aber noch viel schönere Hoffnungen'."

Het belooft een bijzonder optreden te worden in Galerie 1400.

Meld u aan via deze link.

 

Kunstbeurs voor galeriehouders op 15 t/m 17 september 

Van zaterdag 15 t/m zondag 17 september organiseert Galerie 1400 een kunstbeurs voor galeriehouders in en rond Het Witte Kerkje. Diverse kunstenaars tonen er hun nieuwe collectie. Het is een beurs voor galeriehouders en kunsthandelaren, maar particulieren zijn ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Op het terrein rond onze galerie zullen enkele tenten geplaatst worden om alle exposanten de ruimte te geven hun kunst te presenteren. Voor muzikale omlijsting wordt gezorgd vanuit een heuse caravan, van waaruit op vinyl muziek gedraaid wordt.
Kom gerust een kijkje nemen op 15, 16 en 17 september, dagelijks van 12.00u tot 19.00u. We nodigen u van harte uit voor de presentatie van de kunstcollectie van Robert-Jan Egberts, met nieuwe werken en limited editions van onder anderen:

We nodigen u van harte uit voor de presentatie van de kunstcollectie van Robert-Jan Egberts, met nieuwe werken en limited editions van onder anderen:

  • Hans Jochem Bakker,
  • Jack Liemburg,
  • Ronald Chapeau,
  • Micha Baker,
  • Ivo Sneeuw,
  • Celina Dorrestein
  • Lincy Hoogveld.

Graag tot ziens op deze kunstbeurs!