Openingstijden

expositie vernieuwd: eigen werk | brons van Gerrie Hoogveld | fotowerk van Sylvia Bökkerink

Galerie 1400 is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Loenensche Buitenpolder volop in ontwikkeling

Zoals vorig jaar aangekondigd wordt er sinds het vroege voorjaar hard gewerkt in de 'Loenensche Buitenpolder', het gebied langs de Waal, tussen Slijk-Ewijk en Herveld, pal naast (ten westen van) Het Witte Kerkje. Het gebied omvat ongeveer tachtig hectare en wordt hierdoor een heel stuk waterrijker. In november organiseerde Staatsbosbeheer een informatiebijeenkomst en excursie voor de omwonenden, inmiddels is de realisatie in volle gang.

Het hele project is bedoeld om de natuur een flink handje te helpen en om de waterkwaliteit van de Waal te verbeteren. Daarnaast zullen vissen de ruimte krijgen om in de oude rivierstrang te paaien en zullen naar verwachting enkele vogelsoorten in de vernieuwde polder komen broeden. Op termijn aangevuld met grazende koeien voor duurzaam natuurbeheer en lokaal te ontwikkelen recreatie zal dit stukje Waalgebied een totaal andere uitstraling krijgen. Voor de dagrecreant die houdt van wandelen zijn de eerste bruggen en sluizen (in vaktermen: 'kunstwerken') al geplaatst. De eerste wandelaars zijn al gezien op de nieuwe paden langs de Waal.

De eerste grote vogelsoorten zijn al gesignaleerd: aan het uiterste oostpunt van het te ontwikkelen gebied, dichtbij Galerie 1400, broedt (nu nog) een ooievaarskoppel. In de nieuwe waterplassen zijn regelmatig imposante zwanen te vinden.

Mocht u de snelle ontwikkeling van dit gebied een keer met eigen ogen willen zien, rijd dan eens over de Waaldijk vanaf Herveld naar Slijk-Ewijk. En aan het eind van de 'Loenensche Buitenpolder' vindt u aan uw linkerhand Galerie 1400 in het markante witte kerkje. Galeriehoudster Lincy Hoogveld haalde inspiratie uit alle nieuwe ontwikkeling en schilderde recentelijk een tweetal zwanen.

Galerie 1400 is elke zaterdag en zondag open tussen 13.00u en 17.00u. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Meer informatie? Kijk bij Staatsbosbheer.

13 - 19 juni: Startlocatie Theater Over & Weer

Het Witte Kerkje is ook dit jaar een van de twee startlocaties, tijdens de uitvoeringen op de avonden van 13 t/m 19 juni. Het voetveer speelt een hoofdrol in onze voorstelling. 
Het theater vormt een mooie aanleiding om het karakteristieke kerkje en de galerie te bezoeken voor of na de voorstelling.
Degenen die startten en eindigden bij het witte kerkje bleven de afgelopen jaren op warme lenteavonden nog gezellige napraten. Bij volle maan in een bijzonder sfeervolle entourage.
 

Expositie vernieuwd

Onlangs is de indeling van de ruimte veranderd, waardoor de kunstwerken beter tot hun recht komen. Uniek en bijzonder zijn de ronde schilderijen, indrukwekkend werken met een diameter van 120 of 150 centimeter met een fraai afgewerkte houten lijst. Nieuwsgierig naar de nieuwe werken en de nieuwe inrichting, kom dan vrijblijvend langs.
Sinds half april is er nieuw klein (foto)werk van Sylvia Bökkerink (Hengelo) te zien. Als fotografe en kunstenares was zij altijd op zoek naar sfeerbeelden die anders zijn. In het digitaal bewerken en vervreemden van foto’s vond ze 25 jaar geleden haar passie. Ze is meegegroeid met de digitale technieken en altijd op zoek naar vernieuwing. Inmiddels heeft zij een geheel eigen stijl ntwikkeld waarin ze zich sterk onderscheid van anderen. 

Verder vindt u er de kleurrijke handgeschilderde beeldjes van Jacqueline Schäfer. Grappig zijn de beelden 'Dikke Dames' van Gerdine Duijssens. Voor de liefhebbers van brons exposeren we nieuw werk van Gerrie Hoogveld, variërend van kleine vogelfiguurtjes tot bijzondere schalen.

Galerie 1400 op TV bij RN7

Eind 2018 besteedde de lokale omroep in een reportage voor 'Alles draait' uitgebreid aandacht aan Galerie 1400 op RN7 (start: min. 8:30)

Bedrijfsreportage 'Alles draait' op regionale omroep Nijmegen (RN7)

Vorige nieuwsbrief

Terugblik activiteiten in Het Witte Kerkje (klik hier)