Openingstijden

Elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
april-mei: expositie vernieuwd: eigen werk | fotowerk van Sylvia Bökkerink
4 mei: sobere plechtigheid Dodenherdenking
2 juni: concert 'Zomaar Zondag' door Carina Numan en Ellis Sportel
13-22 juni: startlocatie 'Flessenpost' door Theater Over & Weer
 
Op Eerste en Tweede Paasdag is Galerie 1400 gesloten.
De zaterdag vóór Pasen zijn we open van 13.00 uur tot 17.00 uur.
De koffie staat klaar. Graag tot ziens.

 

Carina Numan en Ellis Sportel

2 juni: concert 'Zomaar Zondag' door Carina Numan en Ellis Sportel

Op zondagochtend 2 juni zullen Carina Numan en Ellis Sportel een concert verzorgen in onze galerie, tijdens de eerste editie van 'Zangkunst', een reeks nieuwe concerten in 2019.  
Met piano, gitaar en zang nemen deze moeder en dochter het publiek mee in eigen werk en covers. Zij geven hun muziek een eigen twist met verrassende harmonieën. Hun stemmen mengen, kleuren en vertellen, soms melancholisch, en weten te raken. Het programma met als titel Zomaar Zondag is een samenstelling van country-pop nummers, ballads en theatrale liedjes. Alles met ‘puur’ als kernwoord. 

Moeder en dochter hebben beide van muziek hun beroep gemaakt. Carina studeerde op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en legde zich toe op zang en piano. Zij arrangeert, dirigeert en componeert. Daarnaast werkt ze als muziektheatermaker bij GRID, waarvoor zij de muziek op maat schrijft, en heeft ze haar eigen muziekpraktijk.  

Ellis studeerde als singer-songwriter in Enschede en schijft aanstekelijke country-pop liedjes. Zij werd door Giel Beelen ‘onwijs goed’ genoemd en door 3voor12 vergeleken met de jonge Ilse De Lange. Zij houdt zich bezig met meerdere muzikale projecten, waaronder ‘Elke Week Een Liedje’, waarin ze in 2019 elke week een nieuwe song schrijft. 

Het concert op 2 juni begint om 11.00 uur en duurt tot 12.15 uur. Aansluitend is er koffie, thee en wijn. Kaarten a € 12,50 zijn te bestellen via deze site.

Klik hier om u aan te melden.
 

13 - 19 juni: Startlocatie Theater Over & Weer

Het Witte Kerkje is ook dit jaar een van de twee startlocaties, tijdens de uitvoeringen op de avonden van 13 t/m 19 juni. Het voetveer speelt een hoofdrol in onze voorstelling. 
Het theater vormt een mooie aanleiding om het karakteristieke kerkje en de galerie te bezoeken voor of na de voorstelling.
Degenen die startten en eindigden bij het witte kerkje bleven de afgelopen jaren op warme lenteavonden nog gezellige napraten. Bij volle maan in een bijzonder sfeervolle entourage.
 

4 mei: Herdenkingsdienst

Op 4 mei herdenken we in een sobere plechtigheid de gevallenen, die we beëindigen op het nabijgelegen kerkhof.
 

Expositie vernieuwd

Onlangs is de indeling van de ruimte veranderd, waardoor de kunstwerken beter tot hun recht komen. Uniek en bijzonder zijn de ronde schilderijen, indrukwekkend werken met een diameter van 120 of 150 centimeter met een fraai afgewerkte houten lijst. Nieuwsgierig naar de nieuwe werken en de nieuwe inrichting, kom dan vrijblijvend langs.
Sinds half april is er nieuw klein (foto)werk van Sylvia Bökkerink (Hengelo) te zien. Als fotografe en kunstenares was zij altijd op zoek naar sfeerbeelden die anders zijn. In het digitaal bewerken en vervreemden van foto’s vond ze 25 jaar geleden haar passie. Ze is meegegroeid met de digitale technieken en altijd op zoek naar vernieuwing. Inmiddels heeft zij een geheel eigen stijl ntwikkeld waarin ze zich sterk onderscheid van anderen. 

Verder vindt u er de kleurrijke handgeschilderde beeldjes van Jacqueline Schäfer. Grappig zijn de beelden 'Dikke Dames' van Gerdine Duijssens. Voor de liefhebbers van brons exposeren we nieuw werk van Gerrie Hoogveld, variërend van kleine vogelfiguurtjes tot bijzondere schalen.

Galerie 1400 op TV bij RN7

Eind 2018 besteedde de lokale omroep in een reportage voor 'Alles draait' uitgebreid aandacht aan Galerie 1400 op RN7 (start: min. 8:30)

Bedrijfsreportage 'Alles draait' op regionale omroep Nijmegen (RN7)

Vorige nieuwsbrief

Terugblik activiteiten in Het Witte Kerkje (klik hier)