Openingstijden

eigen werk | brons van Gerrie Hoogveld | fotowerk van Sylvia Bökkerink

Deelnemer "Kunstraffinaderij 2019"

Galerie 1400 is aanwezig op deze multidisciplinaire kunstbeurs. Op 8, 9 en 10 november kunt u in de Stevenskerk genieten van allerlei verschillende kunstdisciplines. Een verrassend en innovatief evenement waar kunstenaars uit de regio van Nijmegen en het Duitse grensgebied de nieuwste werken presenteren. Galerie 1400 is ook aanwezig!

Dit is Kunstraffinaderij 2019.

 

 

Kunstroutes Overbetuwe

In juni is de kunstfietsroute Overbetuwe geopend. De route is een initiatief van onze gemeente om inwoners laagdrempelig te laten genieten van kunst. De westelijke route brengt u ook langs onze galerie in het karakteristieke witte kerkje van Slijk-Ewijk.
De route zelf is volledig gebaseerd op de fietsknooppunten er daarmee volledig bewegwijzerd. Niet alle kunst ligt evenwel pal aan de route. Daarom is er ook een brochure uitgebracht met beschrijving van alle te bezoeken kunst. Waar u een stukje moet omfietsen, is dat aangegeven in het boekje.

Het boekwerkje kunt u gratis downloaden van de website, maar is ook te verkrijgbaar aan de receptie van het gemeentehuis, in de bibliotheken Elst, Heteren en Zetten en bij de startpunten (Watergoed, startpunt westelijke route en Landerij de Park startpunt oostelijke route).

Mocht het op de westelijke route even wat minder weer zijn, of juist te heet, weet dan dat u zaterdag en zondag tussen 13.00u - 17.00u van harte welkom bent in onze galerie het witte kerkje. Hier is het altijd droog en 's zomers altijd koel. Ook buiten tussen enkele beelden onder de treurbeuken.

Na knooppunt 79 fietst u door de Loenensche Buitenpolder, die momenteel volop in ontwikkeling (zie onder) is. Als u na knooppunt 80 aan het einde van de Paulstraat rechtsaf de Dorpsstraat ingaat, vindt u Galerie 1400 in het witte kerkje aan uw rechterhand net voordat u de dijk op fietst op weg naar het Waterrad.

Bekijk de interactieve kaart op de website van de gemeente. Daar kunt u ook de pdf (15,7 Mb) downloaden.
De westelijke route is ongeveer 27 kilometer.

Loenensche Buitenpolder volop in ontwikkeling

Zoals vorig jaar aangekondigd wordt er sinds het vroege voorjaar hard gewerkt in de 'Loenensche Buitenpolder', het gebied langs de Waal, tussen Slijk-Ewijk en Herveld, pal naast (ten westen van) Het Witte Kerkje. Het gebied omvat ongeveer tachtig hectare en wordt hierdoor een heel stuk waterrijker. In november organiseerde Staatsbosbeheer een informatiebijeenkomst en excursie voor de omwonenden, inmiddels is de realisatie in volle gang.

Het hele project is bedoeld om de natuur een flink handje te helpen en om de waterkwaliteit van de Waal te verbeteren. Daarnaast zullen vissen de ruimte krijgen om in de oude rivierstrang te paaien en zullen naar verwachting enkele vogelsoorten in de vernieuwde polder komen broeden. Op termijn aangevuld met grazende koeien voor duurzaam natuurbeheer en lokaal te ontwikkelen recreatie zal dit stukje Waalgebied een totaal andere uitstraling krijgen. Voor de dagrecreant die houdt van wandelen zijn de eerste bruggen en sluizen (in vaktermen: 'kunstwerken') al geplaatst. De eerste wandelaars zijn al gezien op de nieuwe paden langs de Waal.

De eerste grote vogelsoorten zijn al gesignaleerd: aan het uiterste oostpunt van het te ontwikkelen gebied, dichtbij Galerie 1400, broedt (nu nog) een ooievaarskoppel. In de nieuwe waterplassen zijn regelmatig imposante zwanen te vinden.

Mocht u de snelle ontwikkeling van dit gebied een keer met eigen ogen willen zien, rijd dan eens over de Waaldijk vanaf Herveld naar Slijk-Ewijk. En aan het eind van de 'Loenensche Buitenpolder' vindt u aan uw linkerhand Galerie 1400 in het markante witte kerkje. Galeriehoudster Lincy Hoogveld haalde inspiratie uit alle nieuwe ontwikkeling en schilderde recentelijk een tweetal zwanen.

Galerie 1400 is elke zaterdag en zondag open tussen 13.00u en 17.00u. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Meer informatie? Kijk bij Staatsbosbheer.

Expositie vernieuwd

Onlangs is de indeling van de ruimte veranderd, waardoor de kunstwerken beter tot hun recht komen. Uniek en bijzonder zijn de ronde schilderijen, indrukwekkend werken met een diameter van 120 of 150 centimeter met een fraai afgewerkte houten lijst. Nieuwsgierig naar de nieuwe werken en de nieuwe inrichting, kom dan vrijblijvend langs.
Sinds half april is er nieuw klein (foto)werk van Sylvia Bökkerink (Hengelo) te zien. Als fotografe en kunstenares was zij altijd op zoek naar sfeerbeelden die anders zijn. In het digitaal bewerken en vervreemden van foto’s vond ze 25 jaar geleden haar passie. Ze is meegegroeid met de digitale technieken en altijd op zoek naar vernieuwing. Inmiddels heeft zij een geheel eigen stijl ntwikkeld waarin ze zich sterk onderscheid van anderen. 

Verder vindt u er de kleurrijke handgeschilderde beeldjes van Jacqueline Schäfer. Grappig zijn de beelden 'Dikke Dames' van Gerdine Duijssens. Voor de liefhebbers van brons exposeren we nieuw werk van Gerrie Hoogveld, variërend van kleine vogelfiguurtjes tot bijzondere schalen.

Galerie 1400 op TV bij RN7

Eind 2018 besteedde de lokale omroep in een reportage voor 'Alles draait' uitgebreid aandacht aan Galerie 1400 op RN7 (start: min. 8:30)

Bedrijfsreportage 'Alles draait' op regionale omroep Nijmegen (RN7)

Vorige nieuwsbrief

Terugblik activiteiten in Het Witte Kerkje (klik hier)