Lincy Hoogveld, geboren in 1979 te Herveld.

De schilderijen van Lincy Hoogveld (Herveld, Nederland) zijn mixed media werken die bijna organisch als een bas-reliëf op het doek gebeiteld werden, alleen ... ze werden geschilderd. 

De kunstenares slaagt er in, met deze ogenschijnlijk zware materialen, lichtvoetige en frisse droomobjecten te toveren, waarbij de verwondering een onuitputbare bron van inspiratie blijkt te zijn. 

De personages die ze schildert zijn warme idyllische figuren, gestileerd en tot hun essentie herleid, maar voorzien van een aantal - veelal ronde en somptueuze - attributen die hen een dromerig bijna feeëriek voorkomen geven. Een felle kleurentoets zorgt ervoor dat deze figuren geen statische standbeelden zijn maar voluit tot leven komen en emotie uitdragen. 

Waar de materie de personages boetseert tot aanraakbare individuen, creëren de kleuren een emotioneel palet dat zintuigenprikkelend de doeken een warme uitstraling geeft. Niettegenstaande ze vol energie zitten, blijven ze intimistisch eenvoudig, hoe complex de gelaagde opbouw van de werken ook moge zijn. 

Het is juist de combinatie van al deze factoren en het gebruik van de contrasterende technieken, die een uniek spanningsveld creëert en de verschillende elementen van uitdaging en intimiteit met elkaar in evenwicht brengt. Kracht, emotie, dromen, ... het zijn de parameters die Lincy gebruikt, en het vraagt van de kijker tijd en rust om deze intens in zich te laten opnemen. 

 

Ludwig Trossaert, eigenaar Galerie Trosseart, Antwerpen (BE)

Stel hier uw vraag of maak een afspraak met onze adviseur
  • Abstract figuratief
  • Internationale kunstbeurzen
  • Bronzen beelden en acryl schilderijen